Kapitel1


Kapitel 1

 

År 1180 enligt den Amorniska almanackan.

Vinden tjöt och vattnet piskade mot stenbeläggningen i den trånga gränden.

Blixtar lyste upp den flyende kvinnans väg. Astrid saktade in stegen lite och vred på huvudet för att se efter hur nära förföljarna var.

Hon såg ingen men hörde skramlet av männens svärd som slog emot deras järnbeklädda ben.

Det var inte långt kvar till kulverten som skulle ta henne under muren som omgärdade staden.

 Allt hade gått tokigt, männen som jagade henne visste att hon hade informationen om var den gamle Emirens hemligheter var gömda.

Astrid ökade återigen farten, hon var tvungen att ta sig tillbaka till sin egen tid för att kunna komma tillbaka och rädda den sönderfallande staden och landet mot det hemska som nu var över den. Hon närmade sig snabbt nergången till kulverten, den som ska leda henne under stadens skyddsmur. Inte många känner till denna hemliga utgång. När hon med snabba steg rundar den sista kröken på den vindlande gränden får hon syn på en vakt som patrullerar precis utanför nergången. Han är klädd i Nazariens fruktade uniform, med den stora svarta fågeln på tunikan som är trädd över hans ringbrynja. Astrid håller på att falla omkull när hon hastigt bromsar in. Den beväpnade mannen gick med ryggen mot henne, skulle hon ha sådan tur att hon kunde smyga ner bakom honom? Precis när hon når öppningen ner under muren vänder mannen på sig.

Astrid ryggar bakåt, vakten är stor och har ett ondskefullt leende. Han vrålar för full hals: ”Stanna kvinna!” Astrid har inget val. Hon måste ner i kulverten.

Email:info@stenbronshemlighet.se

© Copyright. All Rights Reserved.